top of page
Desk-work.jpg

VD-Assistent

Prisbelönt bolag söker ny VD-assistent

Tendo - ett MedTech bolag som utvecklar och säljer robotiserade hjälpmedel - står inför en spännande resa. Nu har du chansen att bli en del av den och faktiskt vara med och förändra människors liv!
 

Vi sökerJust nu söker vi bolagets nya VD-assistent! Som VD-assistent kommer du att ha många varierande ansvarsområden och det handlar snarare om att hantera de situationer som dyker upp i det dagliga arbetet än att göra det perfekta excel-dokumentet. Vi söker dig som vill vara bolagets allt-i-allo och vara beredd att avlasta där det behövs! Det kan vara allt från att hantera kvitton till bokföringen, fixa fika och ta emot paket till att läsa igenom texter och stödja bolagets VD i dess vardagliga arbete. Det är ett varierande arbete där du kan få möjlighet att växa inom flera områden. Dina huvudsakliga uppgifter kommer handla om ekonomi, administration och kommunikation, mer om detta hittar du längre ner.

Om Tendo

Tendo AB är ett prisbelönt företag som arbetar med revolutionerande bärbar robotik. Tendo har utnämnts som Europas främsta Robot-Startup och har erkänts nationellt såväl som internationellt.

 

Bolaget bygger på ett koncept som företagets VD, Sofie Woge, utvecklade under sin masteruppsats vid Lunds universitet i samarbete med NASA i Houston. Produkten OneGrip har nyligen introducerats på marknaden och är bolaget första produkt. OneGrip är ett minimalistiskt exoskelett för händerna, en livsförändrande robothandske, som hjälper människor som är förlamade till en följd av en ryggmärgsskada att intuitivt greppa, hålla och släppa föremål. Affärsidén är att bidra till självständighet och förbättrad livskvalitet för fler genom att erbjuda intuitiva och bärbara robotiserade hjälpmedel.

 

Tendo OneGrip är minimalistiskt designad och styrs helt intuitivt av kroppens egna rörelser. Produkten möjliggör att användaren kan äta, dricka och skriva själv utan assistans, vilket i sin tur ger dem självständigheten tillbaka.

 

Tendo grundades år 2016 i Lund och i april 2022 börsnoterades bolaget på Spotlight Stock

Market. Idag har Tendo 7 anställda och företagets kontor ligger på Ideon Science Park i Lund. 


Dina uppgifter
Att vara VD-assistent på ett lite bolag resulterar i ett varierande arbete med “många hattar”. Dina huvudsakliga uppgifter är följande:

Administrativa uppgifter: 

 • Boka och planera resor

 • Assistera eller ansvara vid inköp av exempelvis datorer eller kontorsmaterial 

 • Assistera i planering och genomförande av interna events

 • Hantera paket
   

HR- och ekonomiuppgifter: 

 • Hantering av kvitton till bokföring 

 • Assistera Tendos redovisningskonsult vid behov

 • Stödja vid administrering av rekryteringsprocesser
   

Kommunikation:

 • Sköta bolagets sociala medier, LinkedIn, Facebook och Instagram, och arbeta med bolagets kommunikation – med stöd från Tendos kommunikationskonsult. 

 

Du är

 • Effektiv och kan snabbt ta till dig och lösa problem som dyker upp

 • Strukturerad och Självständig - kan själv ta ansvar för sitt arbete

 • Flexibel och har inga problem med att förutsättningar ändras

 • Initiativtagande person som kan själv se var du kan avlasta eller hjälpa till

 • Positiv och bidrar till en bra arbetsmiljö

 • Proaktivt och vågar ta ansvar

 • Du tycker att det är spännande och givande med en mindre organisation med en ”startup-känsla”

Du ska även ha erfarenhet av Office-paketet samt en förmåga att snabbt lära dig nya system. Tjänsten kräver att du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och behärskar svenska och engelska obehindrat.

Detaljer om tjänsten

Tjänsten är deltid (30% med möjlighet till ökning) och vi ser att du troligen arbetar på kontoret vid minst två tillfällen i veckan och att du även är beredd på att hoppa in med kort varsel under arbetsveckan för att stötta vid behov. 

Vi värdesätter att du genom din prestigelöshet gärna avlastar företagets övriga funktioner om så krävs.

Tidigare arbetsuppgifter med administration och ekonomi är meriterande men inget krav

Ansökningar skickas till info@tendoforpeople.se

 

Sista ansökningsdag är 15/11 men vi genomför intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

bottom of page